Prevencija i lecenje celulita

Nakon uspesne eliminacije celulita koji je veoma dugotrajan proces, i dalje treba voditi racuna o ishrani, unosu tecnosti, fizickoj aktivnosti i drugim ciniocima, kako bi sprecili njegovo ponovno pojavljivanje.

Celulit – prevencija:

  • odrzavajte telesnu tezinu u granicama normale, izbegavajte naglo gojenje, unosite redovno voce i povrce, kao i zitarice koje regulisu probavu, lan, zob, suve sljive, musli, soja, izbegavajte secer i przenu hranu, zatim zacinjenu, tesku, masnu hranu, izbegavajte gazirana pica, kafu i alkohol.
  • unosite sto vise tecnosti dnevno, najbolje vode (barem 2 – 3 litre vode),
  • vezbajte redovno, izbegavajte dugo sedenje i stajanje, fizicka aktivnost barem 2 – 3 puta nedeljno, tipa sobnog bicikla, teretane ili drugih aerobnih aktivnosti. Pravilna ishrana i fizicka aktivnost ne uklanjaju celulit, nego sprecavaju njegov razvoj. Bitna je uloga fizicke aktivnosti u smislu jacanja cirkulacije i misica
  • dijete i gladovanja imaju kontraefekat – podsticu razvoj celulita (organizam dobija signal da je smanjen unos hrane i zato pojacano nakuplja masti na mestima tipicnim za razvoj celulita kao eventualnu rezervu)
  • smanjite stres – sto cesce idite u prirodu; ostavite mobilne telefone, i-pad, lap top, mp3 plejere i ostale spravice kod kuce. Ako niste u mogucosti da cesto boravite u prirodi, meditirajte.
  • ukoliko nije neophodno, savetuje se izbegavanje hormonske kontracepcije
  • sto manje nosite usku odecu, jer slabi cirkulaciju i limfnu drenazu, potpetice smanjite na manje od 5 cm,
  • morska voda i so vrlo povoljno deluju na smanjenje celulita. Ako vec ne mozete priustiti odlazak na more jednom godisnje, bar napravite kupku od morske soli. Dodajte i par kapi etarskog ulja lavande (za opustanje i smirenje) ili ruzmarina
  • nakon zavrsetka anticelulit tretmana, savetuje se povremeno raditi tretmane odrzavanja.

Celulit – lecenje

Pre svega, mora se naglaiti da je uklanjanje celulita proces koji dugo traje i zahteva potpunu promenu nacina zivota. Lecenje je potrebno, jer u kasnijim fazama, moze biti jako bolan na dodir, pa i spontano, dovodi do opterecenja zglobova i cirkulatornih smetnji, a ujedno i narusava kvalitet zivota, jer zbog nezadovoljavajuceg izgleda, vecina zena gubi samopouzdanje. Najefikasniji nacin uklanjanja celulita je VACUSTEP, uz konzumiranje vecih kolicina tecnosti. Tretiranjem odredjenih regija ubrzava se cirkulacija krvi i limfe cime se ubrzava izbacivanje stetnih, toksicnih materija koje uticu na stvaranje celulita. 
S obzirom da se celulit nalazi na tri do pet milimetara ispod povrsine koze, pritisak mora da bude takav da ne bi doslo do podliva, modrica i popucalih kapilara. Nezaobilazni deo anticelulit programa je unos mnogo tecnosti, najbolje vode, koja pospesuje drenazu i detoksikaciju organizma.
Uklanjanje celulita  se ubrzava ukoliko se koriste pojedini gelovi i kreme protiv celulita, a sve u kombinaciji sa VACUSTEP-om. 
Nakon uspesne eliminacije celulita i dalje treba voditi racuna o ishrani, unosu tecnosti, fizickoj aktivnosti i drugim ciniocima, kako bi sprecili njegovo ponovno pojavljivanje.
Iskustva nasih korisnika
Jasna Pavlovic
23.12.2014 13:09
Sliming studio Popovic pronasla sam na internetu i odlazim tamo oko mesec i po. Pre nekoliko meseci prestala sam da pusim i to se na zalost odrazilo na dobijanje viska kilograma.Pri prvom odlasku uradili su mi magnetno kvantnu analizu, odredili plan ishrane...
Violeta
19.01.2015 16:42
Za Sliming studio Popovic sam cula jos pre 3 godine od koleginice. I 3 godine pokusavam da dodjem , ali me uvek nesto spracavalo (trudnoca, mala beba,grcevi, zubici, prehlada...) Konacno krenula sam sa programom krajem novembra i jako sam zadovoljna., Moj problem ...
Dragica
20.01.2015 16:52
Reklamu Sliming studija Popovic sam pronasla u casopisu Lepota i zdravlje pre 2 godine. Na prvi pogled mi se svidelo program koji je kompletan: kombinacija kavitacije sa treninzima na Power Plate.Ranije sam dosta citala o kavitaciji i znam da mora da se kombinuje...
Contact Us
Email
Let's Be Friends
Call us!
Address
slimingstudio@yahoo.com
Follow us on facebook and lets be friends
Phone: 0628521010
Udbinska 28
Beograd Banovo Brdo
Ime
Email
Poruka- Iskustva
Telefon
Posalji