Celulit prevencija najefikasnija je  ukoliko se koriste pojedini gelovi i kreme protiv celulita, a sve u kombinaciji sa VACUSTEP-om. 
Nakon uspesne eliminacije celulita i dalje treba voditi racuna o ishrani. Unosu tecnosti, fizickoj aktivnosti i drugim ciniocima.Kako bi sprecili njegovo ponovno pojavljivanje.

Celulit Prevencija i Lecenje 

CELULIT PREVENCIJA
KAKO SPRECITI CELULIT

Celulit prevencija

  • Nakon uspesne eliminacije celulita koji je veoma dugotrajan proces, i dalje treba voditi racuna o ishrani. Unosu tecnosti, fizickoj aktivnosti i drugim ciniocima, kako bi sprecili njegovo ponovno pojavljivanje.
  • Odrzavajte telesnu tezinu u granicama normale. Izbegavajte naglo gojenje, unosite redovno voce i povrce, kao i zitarice koje regulisu probavu, lan, zob, suve sljive, musli, soja. Izbegavajte secer i przenu hranu, zatim zacinjenu, tesku, masnu hranu, izbegavajte gazirana pica, kafu i alkohol.
  • Unosite sto vise tecnosti dnevno, najbolje vode (barem 2 – 3 litre vode),
  • Vezbajte redovno, izbegavajte dugo sedenje i stajanje, fizicka aktivnost barem 2 – 3 puta nedeljno. Tipa sobnog bicikla, teretane ili drugih aerobnih aktivnosti. Pravilna ishrana i fizicka aktivnost ne uklanjaju celulit, nego sprecavaju njegov razvoj. Bitna je uloga fizicke aktivnosti u smislu jacanja cirkulacije i misica
  • Dijete i gladovanja imaju kontraefekat – podsticu razvoj celulita. Organizam dobija signal da je smanjen unos hrane i zato pojacano nakuplja masti. Na mestima tipicnim za razvoj celulita kao eventualnu rezervu
  • Smanjite stres – sto cesce idite u prirodu; ostavite mobilne telefone, i-pad, lap top, mp3 plejere i ostale spravice kod kuce. Ako niste u mogucosti da cesto boravite u prirodi, meditirajte.
  • Ukoliko nije neophodno, savetuje se izbegavanje hormonske kontracepcije
  • Sto manje nosite usku odecu, jer slabi cirkulaciju i limfnu drenazu, potpetice smanjite na manje od 5 cm,
  • Morska voda i so vrlo povoljno deluju na smanjenje celulita. Ako vec ne mozete priustiti odlazak na more jednom godisnje, bar napravite kupku od morske soli. Dodajte i par kapi etarskog ulja lavande (za opustanje i smirenje) ili ruzmarina
  • Nakon zavrsetka anticelulit tretmana, savetuje se povremeno raditi tretmane odrzavanja.

Celulit – lecenje

Pre svega, mora se naglaiti da je uklanjanje celulita proces koji dugo traje i zahteva potpunu promenu nacina zivota. Lecenje je potrebno, jer u kasnijim fazama, moze biti jako bolan na dodir. Pa i spontano, dovodi do opterecenja zglobova i cirkulatornih smetnji, a ujedno i narusava kvalitet zivota.  Jer zbog nezadovoljavajuceg izgleda, vecina zena gubi samopouzdanje. Najefikasniji nacin uklanjanja celulita je VACUSTEP, uz konzumiranje vecih kolicina tecnosti. Tretiranjem odredjenih regija ubrzava se cirkulacija krvi i limfe. Cime se ubrzava izbacivanje stetnih, toksicnih materija koje uticu na stvaranje celulita. 
S obzirom da se celulit nalazi na tri do pet milimetara ispod povrsine koze, pritisak mora da bude takav da ne bi doslo do podliva. Modrica i popucalih kapilara. Nezaobilazni deo anticelulit programa je unos mnogo tecnosti.  Najbolje vode, koja pospesuje drenazu i detoksikaciju organizma.
 

Kako Smrsati

 

Leave a Comment

5 × 3 =