Depilacija dlaka voskom moze biti veoma bolna , narocito kad se radi prvi put i na osetljivim  mestima kao stoje depilacija prepona… Postoje cak i saveti o tome sta uraditi da bi depilacija bila manje bolna.

depilacija nogu
Depilacija

 Depilacija

Uklanjanje dlaka je verovatno najzanimljivija tema leta. Postoji  mnogo razlicitih vrsta uklanjanja dlaka, kratkotrajna brijanje, cupanje,…i dugotrajna kao sto je epilacija, elektroliza.. Ako ste neko koga  posebno brine koliko cesto dlake morate brijati ili koliko je bolan vosak, mozda je vreme da razmilsite o epilaciji- trajnom uklanjanju dlaka.
 
Bez obzira zelite li promeniti svoj stil za uklanjanje dlaka za noge, bikini liniju ili ispod pazuha, ako ste ikada bili znatizeljni o razlicitim vrstama uklanjanja dlaka koje se lakse mogu koristiti, ovde je sve sto treba da  znate o brijanju, kremama za depilaciju, vosku, secernoj pasti , laserskom uklanjanju i  elektrolizi.I kako medjusobno stoje po pitanju  bola, troskova i dugovecnosti.

Depilacija – Brijanje

Vecina od nas verojatno je upoznata s ovom opcijom, ali i vecina gresi pri upotrebi brijaca ( brijac koristi suprotno od pravca rasta dlake).
Brijanje je bezbolno sve dok pazite da se ne posecete. Pobrinite se da koristite odgovarajucu kremu za brijanje kako bi izbegli iritacije nakon brijanja.
Koliko to kosta?
Brijac moze kostati bilo gde od 100-2.000 dinara zavisno o vrsti brijaca i od toga koliko cesto menjate secivo, da li je brijac za jednu upotrebu ili se menjaju ulosci..
Koliko Dugo Traje Efekat ?
Budući da se dlaka  uklanja samo na povrsini koze, obicno poraste od 1 do 3 dana.
AKO VAM SE SMUCILO  BRIJANJE , VOSKIRANJE, CUPANJE, DLAKA . RESENJE
” TRAJNA DEPILACIJA ”  POPUST -50%  !!! do 31 Decembra

Kreme za Depilaciju

 Krema  se  nanese u debljem sloju na podrucije na koje zelimo da uradimo depilaciju dlaka. Ostavi se nekoliko minuta da deluje i zatim se skolni. Dlake se uklone zajedno sa kremom. Medjutim, ovo nije uvek najucinkovitija depilacija kada je rec o jakoj dlaci. A zbog hemikalija, mogu imati dosta neprijatan miris .
Kreme za depilaciju mogu prouzrokovati  lagane trnce, no najcesce je bezbolno. Ako imate bilo kakvu bol u toku depilacije (obicno osjecaj peckanja), odmah isperite. Bol znaci da je vasa koza previse osetljiva ili ste predugo ostavili proizvod.
 
Koliko Kosta  ?
Kreme za depilaciju mogu se kupiti u drogerijama od 300-1500 din.
 
Koliko Dugo Traje Efekat ?
Buduci da je dlaka  uklonjena, u najboljem slucaju, malo ispod povrsine koze, obicno ce poceti  da rastu u periodu od 1 do 3 dana.

Depalacija – Voskom

Waxing) je jedna od najbolnih  , ali zato sto  ukljucuje uklanjanje dlacica iz korena, samim tim  traje duze. Ova depilacija se radi tako sto se nanosi vosak na kozu, na kojoj su nezeljene dlake. Vosak se zatim brzo skida  (ponekad s trakom od tkanine, ponekad bez), i izvlaceci dlaku sa sobom . Postupak  je relativno brz, tako da cak i za veca podrucija kao što su noge depilacija moze biti uradjena u kratkom vremenu. Medjutim, buduci da se vosak mora naneti na odredjenu duzinu dlake , malo je problem cekati da dlaka izraste do odredjene duzine da bi se uradila sledeca depilacija.
Koliko Kosta ?
Kako bi se to ucinilo profesionalno,  depilacija kosta u proseku oko 200 -2.000 din pa i vise zavisno od regije na koju se radi . Lepljive trake i setovi za depilaciju mogu se kupiti i za kucnu upotrebu.
 
Koliko dugo traje efekat ?
Nakon depilacija voskom , dlake ne rastu ,obicno, od 3-6 nedelja.

Secernom Pastom

Depilacija Secernom pastom je slicana kao depilacija voskom. Kao što naziv kaze , to je pasta ili gel za  koji sadrzi secer za uklanjanje dlaka. Budući da je prirodan, cak ga mozete napraviti i kod kuce.
 
Kao i depilacija voskom , dlaka se cupa iz korena  tako da ce depilacija biti bolna. Medjutim, buduci da se pasta  ne lepi na samu kozu, navodno je manje bolno nego sto je depilacija voskom.
 
Koliko  Kosta  ?
U kozmetickim salonima depilacija secernom pastom moze biti od 200-2.000 din, negde i vise u zavisnosti od regije na koju se radi depilacija. Secerni setovi mogu se kupiti i za tretman depilacije  kod kuce, a mozete napraviti i svoj za jos manji novac.
Koliko Traje Efekat  ?
Bas kao i depilacija voskom , obično traje
 od 3-6  nedelja.
   

Trajna Epilacija Laserom nekada je bila Luksuz Sada je Dostupna Svima !!!

Neželjene dlačice su se godinama uklanjale žiletom i različitim brijačima a kao posledica toga su izazivane svakakve iritacija pa čak i infekcije​.„Epilacija ILP“ predstavlja najpopularniji metod za trajno uklanjanje dlačica sa svih regija tela…
Proverite zašto je Epilacija ILP najpopularniji metod današnjice u borbi sa neželjenim dlakama i zašto je baš naš salon izbor mnogih korisnika ove metode.

Epilacija Lasersom 

To je trajna epilacija opcija koja ukljucuje unistavanje korena svetlom.   traje vrlo kratko : epilacija nausnica Laserom traje do 1 minut, epilacija pazuha  Lserom 0d 3-5 minuta, epilacija Prepona Laserom traje oko 5 minuta, …  epilacija Laserom broj potrebnih tretmana  je  od 6 do 8 (u tezim slucajevima i do 12)  za optimalne rezultate. Najbolje deluje na one s tamnijom dlakom  s obzirom na to da laser detektuje pigment.
Epilacija Laserom  nije bolna.
Bol koja je povezana s Laserskom eepilacijom dlaka cesto se povezuje sa peckanjem. I naravno zavisi od regije koja se tretira.
Koliko to kosta epilacija Laserom?
U zavisnosti od toga na koju regiju se radi depilacija  cene variraju od oko 500 din za male regije , pa do nekoliko stotina eura za vece povrsine.
Koliko to traje efekat Laserske epilacije?
epilacija  Laserom  je trajno, sem u slucajevima hormonskog poremecaja. A i tada  se smanjuje kolicina dlake i  one postanu  tanje i mekse i samim tim lakse za odrzavanje. I ono so je bitno naglasiti da je epilacija laserom (ipl) jedina pomoc kod uraslih dlaka.

Epilacija Elektroliza 

 To je trajana epilacija odobrena od FDA. Deluje unistavajuci koren svake dlake električnom strujom. I dok Laserska epilacija trajno uklanjanja dlake ona  nije uvek najbolja opcija za odredjene vrste dlake ili koze, epilacija elektrolizom se  moze raditi za bilo koju vrstu dlake. Medjutim, buduci da se epilacija radi bukvalno  dlaka po dlaka . Epilacija ce potrajati puno duze (15 do 30 tretmana ). Brze cete videti rezultat epilacija  na  manjim podrucjima poput epilacija  lica ili bikinija nego s vecim podrucjima poput epilacija ruku ili nogu.
 
Da li je bolna epilacija Elektorlizom ?
epilacija Elektrolizom nije bolna. Postoji osjecaj peckanja za svaki folikul koji može ili ne mora biti bolan, opet zavisno o  pragu bola.
 
Koliko kosta epilacija Elektrolizom?
U proseku, epilacija  1 min kosta 1 euro.
Koliko dugo  traje epilacija Elektolizom ?
 Ako je optimalan broj početnih sesija dovrsen, rezultat je trajan. Ali zbog velikog broja ponavljanja i dosta dugog trajanja samog tretmna epilacija elektrolizom se sve manje radi.
 

Kako Smrsati

Leave a Comment

three × 2 =