Epilacija nausnica pored epilacije nogu.  Je jedan od najtrazenijih tretmana. Tokom cele godine lice je konstantno otvoreno. Pa je i potuno razumljivo zbog cega postoji zelja za uklanjanjem dlaka koje ne treba da budu tu.

EPILACIJA NAUSNICA IPL TRAJNA EPILACIJA
EPILACIJA NAUSNICA LASEROM

Epilacija Nausnica

Sliming Studio Popovic za tretman lica koristi IPL aparat. IPL metoda ima dosta prednosti u odnosu na tretman laserom. Prednost je u tretiranju vece regije lica sondom, cime se skracuje sam tretman. I druga prednost je sto koristi sistem za hladjenje, cime tretman postaje potpuno bezbolan.

 • Nakon samog tretmana, moze se pojaviti blago crvenilo oko korena dlake. Ono prolazi posle nekoliko minuta ili moze da potraje do nekoliko sati.
 • Potrebno je od 4 do 6 puta ponoviti tretman do krajnjeg uklanjanja dlacica.
 • IPL epilacija je jednina priznata metoda trajnog uklanjanja nezeljenih dlacica.
 • Epilacija obe noge traje u proseku 90 minuta, intimna preponska regija oko 15 minuta
 • Pazuh od 5 do 10 minuta, brada i nausnice za 5 minuta, ledja 30 do 40 minuta.

IPL Epilacija Lica

Trajno uklanjanje se postize emitovanjem svetlosti koja je pulsna i intenzivna (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze. Tokom emitovanja svetlosti visokog intenziteta, svetlosno zracenje se absorbuje od strane melanina. S obzirom da dlake u sebi imaju vecu koncentraciju melanina, sam pigment dlake apsorbuje najveci deo svetlosnog zracenja. Ovakvim tretiranjem dlaka okolno tkivo ostaje prakticno netaknuto. Deo energije koja se emituje se pretvara u toplotu koja stize preko dlake do folikula. Ta toplota izaziva trajna ostecenja folikula. Folikule usled ostecenja prestaju da proizvode dlaku i tako se ostvaruje krajnji cilj epilacije.

Rezultat epilacije

Snop svetlosti tokom trajanja epilacije deluje samo na folikul dlake koji se nalazi u aktivnoj fazi rasta. Zbog toga je potrebno ponovljanje samog postupka nekoliko puta. Rezultat trajnog uklanjanja dlaka na licu zavisi od vise faktora . Genetike, tamnije ili svetlije koze, da li su tamnije ili svetlije dlacice i drugih stvari. Posebno je vazno znati da se tretman epilacije nikako ne radi ukoliko je neko skorije dosao sa mora i pocrneo. Ako se koristio solarijum, ako postoje ostecenja koze na regiji koju hocemo da tretiramo. Ako se ide na letovanje u roku manjem od 7 dana od tretmana. Da bi tretman bio potpuno uspesan, trebalo bi da se radi jednom u 4 nedelje

Epilacija Bezbednost

Tretmana epilacije se takodje ne vrse u slucaju

 • trudnoce, multipleks skleroze,
 • epilepsije, hemofilije, kancera,
 • bolesti koze (ekcem, psorijaza,
 • herpes), ukoliko ima otvorenih rana,
 • tokom koriscenja pojedinih lekova,
 • usled koriscenja nekih biljnih i prirodnih preparata koji izazvaju fotosenzibilizaciju,
 • kao i upotrebe eksfolijanasa (lokalnih ili oralnih preparata za obnavljanje koze) i antikoagulanasa.​

Sustinski svaka osoba moze da se odluci na tretman laserskom epilacijom,.

 

Kako Smrsati

Leave a Comment

2 × four =