Limfna drenaza je terapeutska metoda kojom se poboljsava mikrocirkulacija. Stimulise metabolizam i limfni sistem. I ubrzava izlucivanje otpadnih materija iz organizma.

LIMFNA DRENAZA
Rucna

Limfna drenaza – limfni sistem i limfa

 
Da bismo shvatili sta je to limfna drenaza, moramo prvo da razumemo sta je to limfni sistem i limfa. Limfni sistem su dodatni putevi tecnosti koja se  iz medjucelijskog prostora vraca u krvotok. Predstavlja jedan od glavnih puteva za apsorpciju i transport masti iz digestivnog trakta. I ukljanjanje belancevina iz tkivnih prostora sto je izuzetno vazna funkcija, bez koje bismo umrli za 24 sata. Posle masnog obroka, limfa moze da sadrzi 1-2% masti. Ona je deo imunog sistema organizma i ima vaznu odbrambenu ulogu da stiti od infekcije. Bakterije, virusi i druge patogene cestice koje dospeju u limfni sistem lako bivaju unistene u limfnim cvorovima.
Limfa je bezbojna tecnost koja je bogata belancevinama i limfocitima. Istog je sastava kao i medjucelijska tecnost u tkivima, omogucava drenazu, dopunjuje krvotok i utice na kretanje vode. Funkcije limfe su da hrani tkivo sa jedne strane i sa druge. Da prihvata i eliminise metabolicke produkte razgradnje celija i druge stetne materije – obavlja detoksikaciju tkiva. Zastoj tecnosti u medjucelijskom prostoru otezava protok limfe kroz limfne sudove. Sto usporava dostavu hranljivih materija celijama i metabolicke procese u njima.
 
Limfna drenaza – najcesce indikacije za terapiju
 • Celulit – redukcija, apsorpcija masti [limfna drenaza]
 • Nega nakon liposukcije
 • Regeneracija tkiva – opekotine, oziljci
 • Detoksikacija organizma
 • Sindrom teskih nogu
 • Gojaznost
 • Poboljsanje ishrane koze
 • Oblikovanje tela – rastegnuta koza
 • Antiaging efekat

Limfna drenaza – pojam

Limfna drenaza je terapeutska metoda kojom se poboljsava mikrocirkulacija. Stimulise metabolizam i limfni sistem i ubrzava izlucivanje otpadnih materija iz organizma.
Kod nas u studiju limfna drenaza je nezaobilazan segment. U svim nasim programima za eliminisanje masnih naslaga i celulita, kako rucna tako i vacuum exclusive limfna drenaza.
Rucna drenaza je specijalna terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenaznim pokretima i pritiskom na odredjene tacke, limfne cvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tecnost koja je pomesana sa masnocom, solima i toksinima i tako oslobadjamo kozu i medjucelijske prostore i pripremamo ih za laksu razmjenu materija i izbacivanje viska tecnosti.
Vacuum exclusive limfna drenaza nudi korisniku ugodnu i jednostavnu metodu za terapiju i negu koze. Radi se posebnim aparatom VAC exclusive. Funkcionise na principu pulsnog vakuuma i posebno oblikovanih aplikatora. S tri rotirajuce kuglice koje stvaraju kruzni kozni nabor, a istovremeno se masira koza i povecava rastegljivost vezivnog tkiva. Dotok sveze krvi i kiseonika na ostecenim mestima se znatno poboljsava. A istovremeno se i sprovodi i limfna drenaza, kojom se putem limfnog sistema uklanjaju nagomilani toksini. Vezivno tkivo ponovno postaje elasticno, efekat pomorandzine kore nestaje i koza postaje ponovno glatka, cvrsta i napeta – bez traga celulita.
 
Limfna drenaza – nezeljeni efekti
 • Trenutna pojava bola,
 • Kapilarne rupture – ukoliko pritisak prevazilazi preporuceni nivo
 • Hematomi
 • Nagomilavanje limfe – u oblastima koje nisu tretirane

Kako Smrsati

Leave a Comment

one × one =