Limfna drenaza

Limfna drenaza – limfni sistem i limfa

Da bismo shvatili sta je to limfna drenaza, moramo prvo da razumemo sta je to limfni sistem i limfa. Limfni sistem su dodatni putevi tecnosti koja se  iz medjucelijskog prostora vraca u krvotok. Predstavlja jedan od glavnih puteva za apsorpciju i transport masti iz digestivnog trakta i ukljanjanje belancevina iz tkivnih prostora sto je izuzetno vazna funkcija, bez koje bismo umrli za 24 sata. Posle masnog obroka, limfa moze da sadrzi 1-2% masti. Ona je deo imunog sistema organizma i ima vaznu odbrambenu ulogu da stiti od infekcije. Bakterije, virusi i druge patogene cestice koje dospeju u limfni sistem lako bivaju unistene u limfnim cvorovima.
Limfa je bezbojna tecnost koja je bogata belancevinama i limfocitima. Istog je sastava kao i medjucelijska tecnost u tkivima, omogucava drenazu, dopunjuje krvotok i utice na kretanje vode. Funkcije limfe su da hrani tkivo sa jedne strane i sa druge, da prihvata i eliminise metabolicke produkte razgradnje celija i druge stetne materije – obavlja detoksikaciju tkiva. Zastoj tecnosti u medjucelijskom prostoru otezava protok limfe kroz limfne sudove sto usporava dostavu hranljivih materija celijama i metabolicke procese u njima.

Limfna drenaza – najcesce indikacije za terapiju
 • Celulit – redukcija, apsorpcija masti [limfna drenaza]
 • Nega nakon liposukcije
 • Regeneracija tkiva – opekotine, oziljci
 • Detoksikacija organizma
 • Sindrom teskih nogu
 • Gojaznost
 • Poboljsanje ishrane koze
 • Oblikovanje tela – rastegnuta koza
 • Antiaging efekat

Limfna drenaza – pojamLimfna drenaza je terapeutska metoda kojom se poboljsava mikrocirkulacija, stimulise metabolizam i limfni sistem i ubrzava izlucivanje otpadnih materija iz organizma.
Kod nas u studiju limfna drenaza je nezaobilazan segment u svim nasim programima za eliminisanje masnih naslaga i celulita, kako rucna tako i vacuum exclusive limfna drenaza.
Rucna limfna drenaza je specijalna terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenaznim pokretima i pritiskom na odredjene tacke, limfne cvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tecnost koja je pomesana sa masnocom, solima i toksinima i tako oslobadjamo kozu i medjucelijske prostore i pripremamo ih za laksu razmjenu materija i izbacivanje viska tecnosti.
Vacuum exclusive limfna drenaza nudi korisniku ugodnu i jednostavnu metodu za terapiju i negu koze. Radi se posebnim aparatom VAC exclusive. Funkcionise na principu pulsnog vakuuma i posebno oblikovanih aplikatora s tri rotirajuce kuglice koje stvaraju kruzni kozni nabor, a istovremeno se masira koza i povecava rastegljivost vezivnog tkiva. Dotok sveze krvi i kiseonika na ostecenim mestima se znatno poboljsava, a istovremeno se i sprovodi i limfna drenaza, kojom se putem limfnog sistema uklanjaju nagomilani toksini. Vezivno tkivo ponovno postaje elasticno, efekat pomorandzine kore nestaje i koza postaje ponovno glatka, cvrsta i napeta – bez traga celulita.

Limfna drenaza – nezeljeni efekti
 • Trenutna pojava bola,
 • Kapilarne rupture – ukoliko pritisak prevazilazi preporuceni nivo
 • Hematomi
 • Nagomilavanje limfe – u oblastima koje nisu tretirane

Iskustva nasih korisnika
Jasna Pavlovic
23.12.2014 13:09
Sliming studio Popovic pronasla sam na internetu i odlazim tamo oko mesec i po. Pre nekoliko meseci prestala sam da pusim i to se na zalost odrazilo na dobijanje viska kilograma.Pri prvom odlasku uradili su mi magnetno kvantnu analizu, odredili plan ishrane...
Violeta
19.01.2015 16:42
Za Sliming studio Popovic sam cula jos pre 3 godine od koleginice. I 3 godine pokusavam da dodjem , ali me uvek nesto spracavalo (trudnoca, mala beba,grcevi, zubici, prehlada...) Konacno krenula sam sa programom krajem novembra i jako sam zadovoljna., Moj problem ...
Dragica
20.01.2015 16:52
Reklamu Sliming studija Popovic sam pronasla u casopisu Lepota i zdravlje pre 2 godine. Na prvi pogled mi se svidelo program koji je kompletan: kombinacija kavitacije sa treninzima na Power Plate.Ranije sam dosta citala o kavitaciji i znam da mora da se kombinuje...
Contact Us
Email
Let's Be Friends
Call us!
Address
slimingstudio@yahoo.com
Follow us on facebook and lets be friends
Phone: 0628521010
Udbinska 28
Beograd Banovo Brdo
Ime
Email
Poruka- Iskustva
Telefon
Posalji