zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik 2

Zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik! Priprema zdravih obroka za mrsavljenje za celu nedelju-spremna za samo sat vremena?! Mislite da je nemoguce? Svih 7 dana: dorucak, rucak, vecera, uzina. Citajte dalje..

Zdrava ishrana za mrsavljenje – jelovnik KAKO PRIPREMITI OBROKE ZA 7 DANA ZA SAMO JEDAN SAT

Toliko godina slusamo druge ljude, svoje prijatelje kako im Zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik priprema oduzima vreme. Volimo pokazati ljudima kako je zapravo lakse nego sto mogu i pomisliti da jedu pravu hranu, uzivaju u tome sto jedu, pa cak i da budu siti. Sve to uz gubitak kilograma.Da, moguce je jesti zdravu, a ne mrziti istu!

Znam da promena prehrambenih navika moze biti zastrsujuca. Mozda cak i osecate kao da ostavljate sve sto volite iza sebe. Sve ponocne grickalice, slatkise … Ali, iako se to u pocetku cini tako, dovoljno brzo shvatite da se zdravo hraniti ne znaci izgladnjivati se i jesti hranu koja je bezukusna.

S nasim uzurbanim rasporedima cesto je tesko, nemoguce cak i kuvati svaki dan. I iskreno, ponekad cak i kad imamo vremena, radije bih ga trosili radeci nesto drugo. Zato se toliko cesto oslanjamo na pripremu obroka!

PERSONALNI TRENING SA PLANOM ISHRANE ZA MRSAVLJENJE – AKCIJA !!!

zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik 3
Ne samo da je pripremanje obroka odlican nacin ustede vremena, jer kuvate samo jednom ili dva puta nedljno. I hranljiv obrok spreman je u nekoliko minuta svakog dana.
Priprema obroka je proces planiranja i pripreme obroka pre vremena. Mozete pripremiti jedan dan unaprijed ili za celu nedelju.
Krenimo redom..

Zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik 1. Planiranje.

Pre nego sto pocnete pripremati obroke, potreban vam je plan. Zapisite sve obroke koje planirate imati u sljedecih nedelju dana. Obroci treba da budu sto raznovrsniji, ali opet da koristite iste namirnice u vise obroka (npr. za dorucak sutlijas, za rucak rizoto sa piletinom, a sledeci dan za veceru rizoto sa povrcem,..) da bi obroci bili sto ekonomicniji.

Za pocetak se drzite proverenih recepata i jela koje lako mozete napraviti. Ne morate pokusavati nauciti kako nesto kuvati kada zelite biti sto ucinkovitiji i brzi.

Ukoliko neznate sta da kuvate pozovite nas !
Izradjujemo individualni plan ishrane prema vasim potrebama!

Zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik – 2. Vreme je za kupovinu namirnica! Drzite se spiska!

3.Odvojite jedan ili najvise dva dana da biste dovrsili sve pripreme obroka – pokusajte zadrzati jedan sat u kuhinji.

zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik 1

Zdrava ishrana za mrsavljenje jelovnik primer : 

Kako to u praksi izgleda: Skuvajte kinou 250gr. Odvojite jedanu soljicu za dorucak. Dodajte voce i orasaste plodove. Za rucak i veceru napravite povrce, iseckajte proprzite na maslinovom ulju i dodajte kinou. Jedite uz kiselo mleko.
Slicno mozete uraditi i sa pirincem, heljdom, prosom. Za dorucak ih obogatite vocem, za rucak i veceru mesom, ribom , sirom ili povrcem.
Skuvane zitarice za dorucak smestite u teglice. Za prva dva dana odmah im mozete dodati voce i orasaste plodove. Ostalo voce, grcki jogurt, mleko stavite sa strane pa dodajte po potrebi.

Kuvana jela stavite u hermticki zatvorene posude. I koristite prva tri dana. Za ostale dane izgrilujte meso i stavite u zamrzivac. Koristite ga u obrok salatama sa jajima, mladim sirom (uz prethodno pripremljeno povrce), ili kuvanu testeninu, ili zitarice.

Ako i dalje niste sigurni kako da spremite hranu, koje kolcine i kako da rasporedite obroke dozvolite da vam pomognemo.
Kompjuterska izrada plana ishrane i nutriciononisticki pregled.

 

 

Please rate this

Leave a Comment

twelve + 2 =