Brazilska Depilacija

BRAZILSKA EPILACIJA

Brazilska Depilacija

Brazilska depilacija je stil depilacije gdje se uklanjaju sve stidne dlake, napred i nazad. Postoje razni nacini za uklanjanje dlaka sa intimne regije (brazilska depilacija).

Jedan od najjednostavnijih je brijanje. Trudite se da za svako brijanje koristite nov brijac. Potrebno je dlaku brijati u smeru rasta da nebi doslo do iritacije. Efekat brijanja traje 1-2 dana u zavisnosti od toga koliko brzo dlake rastu. Brijanje je najcesce praceno crvenilom koze.Cesto pored brijanja koriste se i kreme za depilaciju. Rezultat je isti kao i kod brijanja, kratak period bez dlaka.

Zato se cesce primenjuje voskiranje ili depilacija voskom. Tretman brazilske depilacije voskom je bolan jer se cupaju dlake iz korena. Manje bolna je depilacija secernom pastom. Kao rezultat, koza je glatka nekoliko dana , najvise 2 nedelje..Ponekad se ne ostranjuju sve dlake, narocito uz samu intimnu regiju. Izbor je na vama, mada svaki ginekolog ce preporuciti da se ne odstranjuju sve dlake. Ono o cemu mora da se vodi posebno racuna kod brazilske depilacije je higijena. Bilo da radite sami ili u salonu. Najbolje koristiti materijale za jednokratnu upotrebu,..

 
Priprema za tretman :

-Ne koristite saunu ili solarijum dva dana pre tretmana;

ulja, losioni, masne kreme ne smiju se koristiti na dan tretmana;

-Ako je dlaka prekratka, uklanjanje nije moguce, dok se previse duga dlaka mora ukloniti.

Nakon tretmana brazilske depilacije:

– Izbegavati tusiranje toplom vodom, tesnu odecu ili kozmetiku koja se sastoji od hemijskih sastojaka kako ne bi iritirala kozu;

-budite oprezni na izlozenost UV zracenju (sunce i solarijum);

-ne koristite saunu nekoliko dana nakon uklanjanja dlaka;

-preporuka je da se obrise  koza s hidrogenom i da se hidrogen nanese  nakon tretmana;

-voditi brigu o higijeni koze nekoliko dana nakon izvodjenja tretmana.

 
EPILACIJA INTIMNE REGIJE IPL
EPILACIJA INTIMNE REGIJE LASEROM
Sta uraditi Pre tretmana

Pre brazilske depilacije preporucljivo je napraviti piling kako bi se uklonila zadebljana, gruba koza i pomogla rastu dlake kroz kozu. Tako ce se izbeci i urastanje dlaka.

Kontraindikacije:

upala, osip koze, rane, otoci. menstruacija.

Ukoliko je brazilska depilacija voskom suvise komplikovana za vas, onda je resenje epilacija. Tretman nije bolan(oseca se samo blago peckanje tokom tretmana), nema nus pojava (moguce je prolazno crvenilo), i trajno je. Nema pustanja dlaka za tretman,nema cekanja izmedju tretmana, nema nezeljenih dlaka.

Tags :
Pozovi
Kako do nas