CELULIT JE NAJVECI NEPRIJATELJ ZENSKOJ LEPOTI

CELULIT JE NAPAST

CELULIT JE ? Cesto nam stizu e-mailovi sa pitanjima o celulitu, savetima, i kako se izboriti sa njim. Jedno takvo je i pitanje nase klijentkinje:
“Ja sam 36-godisnja zena pristojnog zdravlja, ali u posljednje vreme primecujem ruzan celulit na bokovima. Kako nastaje celulit i kako ga se resiti? Hoce li ga vezbanje ili gubitak kilograma uciniti boljim ?

Celulit – izgled narandzine kore koji se ponekad opisuje kao tekstura u obliku rupicastog sira – uobicajen je kod zena, a javlja se cak i kod nekih muskaraca. Najcesce se pojavljuje na butinama, zadnjici, stomaku, ali moze se naci i na grudima ili nadlakticama.

CELULIT IMA Najmanje 8 od 10 zena .

Dobra vest je da takvo stanje nije medicinski problem ,vise je estetski.
Celulit je rezultat normalne masnoce koja se nalazi ispod koze. Na mestima gde se celulit cesto pojavljuje, sloj masti sadrzi vlaknaste vezivne zice koje kozu drze za vase misice. Masne celije vezu se uz kanale vezivnog tkiva, ali s vremenom se povezujuca vlakna degenerisu. Kad se to dogodi, okolna masnoca se pocne raspadati i gurati prema kozi. I tad nastaje celulit. Celulit se moze razviti ili postati uocljiviji nakon dobijanja na tezini. Povecanje masnog tkiva na odredjenim delovima tela ce biti podrucja na kojima ce se najverovatnije pojaviti celulit. Celulit se takodje moze pojaviti kada postoji znacajno trenje, poput nadlaktica ili unutarnjih bedara.

DALI JE Celulit cesci sa starenjem.

 To je zato sto koza s vremenom gubi svoju elasticnost, pa postojeci celulit postaje vidljiviji. Genetika takodje moze igrati ulogu u tome da li cete imati celulit ili ne, jer se moze pokazati kod vrlo mrsavih pojedinaca.
Buduci da se celulit nalazi u masnom tkivu ispod koze, svaka tvrdnja da ga krema ili losion mogu eliminisati jednostavno nisu istinite. Takodje i razne vrste tretmana ne pokazuju rezultat. Nestrucno izvodjenje rucnih masaza ili masaza oklagijama, moze prouzrokovati dodatan problem. Zapamtite, modrice nisu “normalna”pojava nakon tretmana.
CELULITE KAKO GA UKLONITI 3Gubitak kilograma i jacanje misica u nogama, zadnjici i stomaku mogu uciniti da se celulit cini manje vidljivim na tim podrucijma, ali nece posve nestati. Gubitak kilograma moze samo smanjiti sadrzaj masnih celija, ali ne eliminise same masne celije. Odrzavanje zdrave tezine tokom zivota, redovno vezbanje je najbolji nacin da se spreci pojava dodatnog celulita.


I konacno nakon desetogodisnjeg rada , mozemo sa sigurnoscu da povrdimo da je za celulit (u bilo kojoj fazi) do sada najbolje rezultate pokazao Vacu Step.
VacuStep je specijalno dizajnirana masina za celulit koja je kombinacija treninga i tretmana. Traje 30 minuta. Najbolje vezbati 5xnedeljno, u prvom mesecu. A kasnije 3xnedeljno.

Za celulit, edematozni i fibrozni preporucuje se kombinacija Vacu Stepa sa 3u1 Amadiva Lybra aparatom. Takodje za “ozbiljnije” probleme sa celulitom potrebna je i adekvatna ishrana. Te stoga, najbolji mesecni anticelulit paket je:
Plan ishrane + 20 VacuSTEP + 12 Amadiva Lybra

One Comment
Pozovi
Kako do nas