EPILACIJA

Epilacija ILP najpopularniji metod današnjice u borbi sa neželjenim dlakama  

Odavno je prošlo vreme kada su dlačice po telu bile normalna pojava kod žena. Danas je stvar lične kulture ali i nege i higijene imati urednu kožu bez neželjenih malja. Samo žene znaju kroz kakve muke i na kakva odricanja su spremne zarad negovanog izgleda. Dostizanje lepote za žene nikada nije bilo jednostavno, vrlo često bolno i neprijatno ali isto tako neophodno. Neželjene dlačice su se godinama uklanjale žiletom i različitim brijačima.  A kao posledica toga su izazivane svakakve iritacija pa čak i infekcije​.„Epilacija ILP“ predstavlja najpopularniji metod za trajno uklanjanje dlačica sa svih regija tela…
 

Tipovi prekomerne maljavosti

 •  Prekomerna maljavost po „ženskom tipu“ ili hipertrihoza
 • Prekomerna maljavost po „muškom tipu“ ili hirzutizam
 • Hirutizam udružen sa drugim znacima maskulinizacije (odlike muškaraca),
  U svim ovim slučajevima su tretmani epilacije poželjni i preko potrebni i daju odlične rezultate.

 Studio Popović Banovo Brdo Vam nudi usluge na najsavremenijim aparatima najbolje svetske firme  PROMOITALIA

Kako izgleda i koliko traje Epilacija?

Izmedju samih tretmana, dlake se ne smeju izbeljivati ili cupati pincetom kao ni depilirati voskom. A u toku  pripreme za prvi tretman nije pozeljno ici u solarijum. Dlacice se mogu uklanjati makazicama, brijacem ili depil kremom.

Laserski snop koji se ispaljuje iz laserske sonde kozu istovremeno i rashladjuje.  Tako ne dozvoljava da se pojavi bol. Kod vecine pacijenata se javi neki osecaj nalagodnost tj. neprijatnost ili peckanje, ali ne i bol.

Epilacija obe noge traje u proseku 90 minuta. Intimna preponska regija oko 15 minuta, pazuh od 5 do 10 minuta. Brada i nausnice za 5 minuta, ledja 30 do 40 minuta. Trajna epilacija ne remeti svakodnevnu rutinu, tako da odmah posle tretmana mozete nastaviti sa uobicajenim svakodnevnim i poslovnim obavezama.
 
Nakon samog tretmana, moze se pojaviti blago crvenilo oko korena dlake. Ono prolazi posle nekoliko minuta ili moze da potraje do nekoliko sati. Svakako se za taj period moze sakriti upotrebom korektivne sminke.

Efikasnost epilacije

Jedina priznata u svetu metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja je Epilacija (trajna epilacija). Efikasnost tretmana dosta zavisi od boje dlake i beline puti. Najvecu efkasnost epilacija ima kod osoba koje imaju beo ten i tamne i grube dlake. Laserska energija se tesko suprotstavlja pred sedim ili belim, ridjim i delimicno plavim dlakama. Takve dlake nemaju potreban pigment za unistenje. Posle tretmana nastupa period kompletnog, ali privremenog iscezavanja dlaka koji traje do 3 meseca. Ukoliko se izvrse potpuni serijski tretmani, njih 4 do 7, efekat je onda – trajno uklanjanje dlaka.
Laserska epilacija pruza jedinstven senzualan osecaj. Njena primena je vec potpuno standardizovana u najsavremenijim zemljama sveta.

 Koliko Tretmana je Potrebno

Da bismo znali koliko nam je potrebno tretmana kako bismo se trajno resili dlaka. Moramo prvo nesto vise da saznamo o samim dlakama.
Za dlake je karakteristicno da one rasu u ciklusima i da postoje tri faze rasta dlake:
 • I faza – anagena faza rasta ili faza aktivnog rasta dlake
 • II faza – katagena faza rasta ili faza kada dlaka prestaje da raste
 • III faza – telogena faza rasta ili faza kada dolazi do odbacivanja ili ispadanja dlake.

Laserska epilacija ima efekat samo kada se dlake nalaze u fazi aktivnog rasta dlake tj. u prvoj fazi. S obzirom da se naravno, sve dlake na telu nikad ne nalaze u istoj fazi rasta. Laserska epilacija je uslovljena pauzama izmedju tretmana. Te pauze su upravo veoma bitne kako bi rezultati koje postize laserska epilacija bili sto bolji.

Ukupan broj tretmana epilacije svakako zavisi od tipa koze, boje i grubosti dlake. A posebno i od gustine dlaka na tretiranoj regiji. Broj serijskih tretmana je uglavnom od 4 do 7 serija ​.

 Cena epilacije

​​Epilacija laserom spada u najjeftinije i ujedno najtrajnije metode kojim se rešavate neugodnih dlaka. Najbolje rezultate pokazuje kod osoba koje poseduju jake, tamne dlake i kožu svetle puti. Nikako ne treba pre tretmana izbeljivati, čupati pincetom ili brijati (skraćivati) dlacice. 

Cene epilacija možete pogledati ovde.

Šta se desava posle tretmana Epilacije

UKLANJANJE DLACICA IPL
IPL EPILACIJA

U narednih 4 nedelje ne sme se izlagati direktnom Sunc.  Ako se bas izlaze koristite kreme za suncanje sa zastitnim faktorom od najmanje 30. Posle nekih 7 do 10 dana od tretmana, imacete utisak da vam ponovo rastu dlake na tretiranom regionu. Ali neka vas to ne brine, to samo koza odbacuje unisteni koren dlake. Da biste pomogli kozi da spontano izbaci korena mozete uraditi piling. Znaci da je potrebno izbegavati suncanje i bilo koji drugi oblik toniranja koze.

Između samih tretmana, dlake se ne smeju izbeljivati ili čupati pincetom kao ni depilirati voskom. A u toku samo pripreme za prvi tretman nije poželjno ići u solarijum. Niti na drugi način tretirati regione koji su željeni za rad. Dlačice se mogu uklanjati makazicama, brijacem ili depil kremom.
Nakon samog tretmana, moze se pojaviti blago crvenilo oko korena dlake. Ono prolazi posle nekoliko minuta ili moze da potraje do nekoliko sati. Svakako se za taj period moze sakriti upotrebom korektivne sminke.

Sta treba uraditi Pre Tretman Epilacije

Pre samog tretmana Epilacije:
 • Ona regija koja treba da se tretira mora biti cista, svetla i obrijana.
 • Znaci da je potrebno izbegavati suncanje i bilo koji drugi oblik toniranja koze.
 • Isto tako, pre tretmana treba izbegavati depilaciju voskom ili pincetom, nekih 4 do 5 nedelja pre tretmana.
 • 4 nedelje pre epilacije, treba prekinuti sa depilacijom voskom i poceti brijanje regije na koju će se raditi epilacija 
 •  pre epilacije i u toku trajanja tretmana regiju koja će se epilirati ne treba izlagati , suncu, solarijumu
 • 4 nedelje pre epilacije i u toku trajanja tretmana ne koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože;
 • U pauzi izmedju tretmana, dlacice sa tretirane regije iskljucivo treba brijati 
 • Dva dana pre  tretmana epilacije , dlacice, sa regije koja se epilira, moraju biti obrijane da koža bude glatka!

Da li je Epilacija bezbedan tretman?

Naravno da jeste i to u potpunosti. Delovanje laserom je potpuno kontrolisano, sto znaci da laser deluje krajnje fokusirano, izuzetno precizno i kratko. Trajno uklanjanje dlaka laserom ne izaziva bolesti koze i zlezda koje se nalaze i ispod nje. Ovaj tretman nije pogodan za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.

Epilacija Bezbednost – rizici i komplikacije

Kada govorimo o rizicima i kompikacijama, oni su toliko minimalni da se skoro zanemaruju. Moguci su samo u slucaju veoma tamne koze (tip V). Tada postoji mala verovatnoca da ce se pojaviti neke privremene i naravno prolazne pigmentne promene, ili jos redje, mali plikovi. U svakom slucaju, potrebno je bar dva dana pre tretmana, uraditi prethodnu koznu probu. Nije na odmet uraditi i profesionalnu dermatolosku procenu tipa koze. Svakako se podrazumeva da se minimum 4 nedelje pre tretmana obustavi suncanje. I  bilo kakvo drugo toniranje koze (solarijum, kreme i sprejevi za ten…). Kod nas u Sliming studiu tretman izvodi strucno lice nakon prethodne strucne procene tretirane regije. Zato se i moze reci da su komplikacije retke i minimalne.

Epilacija – ciljne regije


Trajno uklanjanje dlaka kod zena se tretira na vise regija. Najcesce su to: nausnice, brada, zulufi, predeo izmedju grudi i oko bradavica, ruke i noge.  Prepone, intimna regija,  pazuh, donji deo stomaka i ledja. 

Nemaju svi istu potrebu za uklanjanje dlaka. Maljavost nije ista kod svih ljudi. Ona zavisi pre svega od nasledja i naslednog gena. Zatim od starosne dobi, etnickog porekla, zavisi i od upotrebe nekih lekova.  Za lecenje psorijaze, glaukoma, povisenog krvnog pritiska, pa lekova koji se koriste nakon transplantacije organa da organizam ne odbaci organ. Zavisi i od upotrebe kortikosteroide, antiepileptika i streptomicina. Isto tako na maljavost uticu i hormoni rasta, muski polni hormoni i hormoni stitne zlezde. 

 

2 Comments

Leave a Reply

Scroll to Top
Pozovi
Kako do nas