KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA ON LINE JELOVNIK

KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA

KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA IZRADE JELOVNIKA ON LINE. Vanredna stanja su sastavni deo nasih zivota. I ukoliko najveci deo vremena provodite kod kuce, posvetite se sebi. Uzivajte u pripremi hrane, cak i ako nije bogata i raznovrsna. Ustvari jeftina hrana, sto manje termicki obradjena je i najbolja.
Evo spisak namirnica koje bi trebali imati u kuci za dobru i raznovrsnu ishranu u doba krize.

 

KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA IZRADE JELOVNIKA ON LINE

062/852-1010 ili slimingstudio@yahoo.com

1. Ugljeni hidrati
Pirinac, heljda u zrnu, kinoa, proso, ovas i jecam u zrnu. Naravno ne morate kupovati sve. Izaberite one koje su vam omiljene. Njihova prednost je sto se lako spremaju, narocito ako se upotrebi mali trik i potope se preko noci.Sutradan ih samo prokuvajte i imate osnovu za dobar i kvalitetan obrok. Mozete kombinovati sve ove namirnice za priremu slanih ili slatkih jela . Ovsu npr. dodajte voce i dobili ste super dorucak. Kinoi povrce i rucak i vecera su spremni.

2. Zamrznuto povrce i voce
Ukoliko Vam sveze voce i povrce nije dostupno, ne ocajavajte. Zamrznuto povrce i voce je isto tako dobro , mozete kupiti vise razlicitih kombinacija da se ne setate svaki cas do marketa. Kupite zlatnu mesavinu(kombinacija kukuruza, graska i sargarepe), zatim brokoli i boraniju, moze jedna kesa meksicke mesavine.
Povrce mozete kombinovati sa pirincem , testeninama, heljdom , kinoom,…
Voce :mesavine bobicasog voca i npr visnje. Odlicno se slazu uz prethodno navedene zitarice ili sa jogurtom .

KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA 23.Proteini
Jaja top namirnica, medju svim namirnicama. Dosta smo govorili o njihovim hranljivim vredostima.
Konzervirana riba, poput tune, lososa ili sardine.
Mlecni proizvodi: sir nemasni, mleko (moze i biljno koje mozete sami napraviti) i kiselo mleko ili jogurt.

4. Ulje i zacini
Spadaju u podrazumevane namirnice , bez kojih bi jela bila bezukusna . Ukoliko vam finansije dozvoljavaju kupite kvalitetno ulje.
I na kraju , nije obavezno, ali super dodje: orasasti plodovi, suvo voce i zrnevlje kao sto su suncokret, lan , susam i golica.
Posto ste vec u prodavnici zdrave hrane kupite i pasulj i socivo . Kuvaju se dugo, ali se mogu konzumirati i do 3 dana. Zato skuvajte vecu kolicinu i uzivajte .

KAKO SE HRANITI U DOBA VANREDNOG STANJA IZRADE JELOVNIKA ON LINE

Ukoliko niste sigurni kako da kobinujete postajece namirnice , zovite nas ili pisite. U ovakvim situacijama imamo novi sistem rada .

Potrebno je da nas kontaktirate, poslacemo vam upitnik koji treba da popunite i izaditi jelovnik prema vasim potrebama.


Pozovi
Kako do nas