Kako skinuti stomak a ne smrsati

KAKO SKINUTI STOMAK 1

Sve sto trebate znati o tome kako trenirati i kako skinuti stomak a ne smrsati. Sta i kada treba jesti, te vaznost boljeg nocnog sna procitajte u narednom tekstu. Kada vecina ljudi govori o pokusaju gubitka kilograma, ono sto stvarno pokusavaju je izgubiti masnocu.
Kalorijski deficit neophodan je za gubitak masti; ne mozete izgubiti masnocu a da ne unesete manje kalorija nego sto sagorite dnevno.

Ako postignete kalorijski deficit da biste smrsali iskljucivo smanjivanjem kalorija, izgubit cete slican postotak tezine iz masti kao i iz misica. I Suprotno, vise kalorija izgradjuje i masti i misice.

KAKO SKINUTI STOMAK A NE SMRSATI 

Kako onda izgubiti masti, a ne misice?

1. Resenje je mali kalorijski deficit koji ce vam pomoci da polako gubite kilograme. Odnosno smanjivace se masti. Da ne bi gubili misice morate da vezbate. Vrsta treniunga koju ste odabrali vrlo je vazna. Kardiovaskularna vezba deluje na aerobna misicna vlakna, sto ce povecati izdvajanje kiseonika, ali cesto i smanjenje misicne mase, uz kalorijski deficit.

KAKO SKINUTI STOMAK A NE MISICE NAJBOLJE RESENJE JE LICNI TRENER 

2. Trening snage najpoznatiji po izgradnji misica . Za razliku od aerobnog vezbanja, trening snage – posebno jako opterecen trening snage – prvenstveno regrutuje misicna vlakna tipa 2, koja doprinose ocuvanju i dobijanju misicne mase. Trening snage takodje pokrece kratkorocnu proizvodnju hormona poput ljudskog hormona rasta i testosterona koji pomazu u zadržavanju i izgradnji misica.

PREPORUKA JE TRENING NA POWER PLATE

KAKO SKINUTI STOMAK 3

3. U idealnom slucaju trebali bi trenirati pet do sest dan nedeljno, deleci raspored na dane gornjeg i donjeg dela tela. Nadalje, kako biste bili sigurni da optimalno podsticete rast misica, preporucuje se izvodjenje vezbe opterecenja s oko 80 posto od maksimalne tezine koju biste mogli podici za jedno ponavljanje. Cilj izvodjenja 6 do 8 ponavljanja svake vezbe u seriji.

KAKO SKINUTI STOMAK , PLAN  ISHRANE ZA SKIDANJE SALA I OCUVANJE MISICNE MASE 

4. Odrzavajte ili povecajte unos proteina. Protein je prehrambeni podsticaj za izgradnju misica. Protein je ujedno i najzahvalniji hranjivi sastojak – omogucuje vam da se osecate duze siti.Koliko proteina trebate dnevno, zavisi od vise faktora. Za optimalni rast misica trebali bi konzumirati između 0,9do 1,50 grama proteina po kilogramu svoje telesne tezine pri svakom obroku.

IZRACUNAJTE OPTMALNI UNOS PROTEINA 

No title

require
age should be in 14 to 80 range
require require

You should take …… of protein per day

5. Obratite paznju na ugljenehidrate. Neka istrazivanja pokazuju da zene koje su praktikovale dijetu od 1700 kalorija 10 nedelja i odrzavale odnos ugljenih hidrata i proteina 1,4: 1 (171 grama dnevnih ugljenih hidrata i 125g proteina) ) izgubili su vise masti ,od onih koji su odrzavali odnos ugljenihhidrata i proteina 3,5: 1. Medjutim najidealniji odnod je 2:1 u korost ugljenih hidrata.

KAKO SKINUTI STOMAK NAPRAVITE PLAN ZA MRSAVLJENJE 

 

Weight Loss Calculator provided by calculators.tech

6. Intervalni trening visokog intenziteta – poput trcanja na traci ili sobnog bicikla – ucinkovit je u sagorevanju kalorija . S pravim omjerom rada i odmora, cak mozete izgraditi misice. Za svaku sekundu koju provodite u sprintu, isto toliko odmarajtenpre svog sledeceg trcanja.

7. Ugljeni hidrati pre vezbanja i proteini nakon vezbanja

8. Dajte prioritet oporavku. Aktivni oporavak od vezbanja pomaze vam da izvucete maksimum iz svakog vezbanja, ali najvazniji oblik oporavka je san.

PAKTI ZA MRSAVLJENJE

Pozovi
Kako do nas