Kako Smrsati Posle Porodjaja

Kako smrsati posle porodjaja . Trazeci nacin neke zene u tom periodu prave veliku gresku. Pridrzavajuci se strogih dijeta kojima izgladnjuju organizam, i uz to ga iscrpljuju naporno vezbajuci. To je apsolutno pogresno. Jer je prema recima strucnjaka telo izuzetno osetljivo u periodu neposredno posle porodjaja. Pretrpelo je velike promene, kao i sam organizam. I lekari smatraju da mu treba bar onoliko vremena koliko je trajala sama trudnoća da se vrati u normalu.

 
KAKO SMRSATI POSLE PORODJAJA
SMRSATI POSLE PORODJAJ
 
Sreća koju rođenje deteta sa sobom nosi je nemerljiva sa bio čim za svaku novopečenu majku. Ipak sama trudnoca i period posle samog porođaja za sve zene može biti i nezgodan. Iz prostog razloga jer je to period kada se dobija na težini. U samoj trudnoći povećava se količina hrane koja se unosi. Iz razumljivih razloga se smanjuje fizička aktivnost, što za posledicu ima povećanje težine. Pa tako mnoge žene neposredno posle porođaja sačeka pitanje – kako smršati? Odgovor nije jednostavan i zahteva pre svega vreme. I to je nešto što sve majke moraju imati na umu. Svaka želi da se što pre oslobodi masnih naslaga koje joj predstavljaju neprijatnost. Ali nažalost ne postoji čarobna formula koja će učiniti da taj višak odmah nakon porođaja nestane.
 
  
Ipak i pored svega izrečenog, postoji načini  kako smrsati posle porodjaja. Ključna stvar je u zdravom načinu života, i zdravoj i izbalansiranoj ishrani. Pa tako uz zdrave navike u samoj ishrani, kao i fizičkoj aktivnosti koja će prijati vašem organizmu. A ne biti joj opterećenje, sigurno ćete doći do željenih rezultata i rešenja dileme kako smršati posle porođaja. 
Mi vam donosimo neke korisne savete sa kojima ćete lakše smršati.

Kako smrsati posle porodjaja – unosom proteinske hrane 

Ugljeni hidrati su uzročnici povećnja tezine. Zato se trebate koncentristi na proteinsku hranu. Unosom proteinske hrane lakše ćete se boriti protiv gladi i što je važnije, radićete to na zdrav način. Namirnice kao što su jaja, riba, goveđe meso moraju biti na vasem meniju.  Jer pored toga što sadrze potrebne količine proteina, bogate su i gvožđem i vitaminima koje vraćju energinu. A to je jedna od najbitnijih stvari za nove mame. 

 Kako smrsati Posle Porodjaja a da ne zanemarujte vitamine

 Vitamini A, C, D, E su neophodni vašoj svakodnevnoj ishrani. Vitamin A uvek morate nadoknađivati jer se gubi za vreme dojenja. I njega čete unositi kroz namirnice kao što su šargarepa, spanać… Orašasto voće mora postati važan deo vaše ishrane kada rešavate dilemu kako smršati posle porođaja. Ono je bogato vitaminom D koji utiče na cirkulaciju sa kojom ne sme biti problema. 

Trenirajte redovno… 

…ali samo koliko vam prija. Ponavljamo to, jer mnoge novopečene mame prave grešku forsirajući svoje telo preko granica izdržljivosti. A to može jako loše da se odrazi na zdravlje.
 
Svaki organizam je poseban i morate nači pravu formulu za vaš. Baš iz tog razloga, u Slimming studiu Popovic se pružaju nutricionistički individualni tretmani.  Koji u prvi plan stavljaju pojedinca i njegove konkretne potrebe. Kako Smrsati posle porodjaja nije lako i može da bude stresno, zato su saveti profesionalaca uvek dobrodošli.
 
 
 

Leave a Comment

Pozovi
Kako do nas