Kako smrsati saveti – Eliminisite ili smanjite sledece namirnice
Namernice koje se ne bi trebale nalaziti na vašem svakodnevnom jelovniku su rafinisana so. Rfinisani šećer, rafinisano brašno, rafinisana ulja, margarin, hladna voda, gazirana pića, kafa, bilo koji drugi rafinisani ugljenihidrati. Primetili ste da smo često upotrebljavali izraz rafiniranje i očigledno da ga je potrebno zaobilaziti. Rahinisanje namernica ugrubo rečeno predstavlja proces gde se industrijskim putem namernica obrađuje. Prečišćava i gde joj se dodaju razni aditivi kako bi bila komercijalno isplatljivija. Naš organizam nije evolutivno prilagođen za konzumaciju ovakvih namernica. I nije ni čudo što izazivaju dugačak niz neželjenih dejstava. A nećemo ni da pominjemo moralnu odgovornost velikih kompanija. Kojima je svoj profit isključivo najbitniji tako da plasiranje ovih namernica danas ima status epidemije. Skoro da ne postoji proizvod koji ne sadrži određenu količinu ovih supstanci.
Trening na POWER PLATE sa Kavitacijjom, Vacu Stepom,i Plan Ishrane za mrsavljenje daje najbolje rezultate..Individualni Treninzi
Sadrzaj
Kako smrsati Saveti Nutricionista
Kako smrsati saveti nutricionista . Teško je naći u prirodi nešto tako kompleksni i nedokučivo kakvo je ljudsko telo. Mnoge funkcije i procesi su i danas velika enigma za mnoge naučnike. Ali se usled konstantnog proučavanja organizma, danas se došlo do brojnih saznanja. Koja nam pomažu da shvatimo kako naše telo ustvari radi. Kako je gojaznost moderna bolest čovečanstva. Mnoga laboratorijska ispitivanja su išla u tom pravcu ne bi li preventivno delovala na ishranu i metabolitičke procese.
Kakve zamene mozemo koristiti?
- prirodna morska so, prirodan nerafinisan šećer, integralno brašno,
- hladno ceđena ulja, puter od badema i sveže sokove, prirodne kompleksne
- ugljenohidrate, voda sobne temperature.
Slažemo se da su ovo namernice koje su znatno skuplje od onoga što treba izbegavati. I da ih je umnogome teže nabaviti. Ali ove informacije se trebaju trajno usvojiti i kada god imamo prilike sprovoditi
- Nikako ne treba piti vodu ili sokove za vreme jela ili neposredno nakon završetka. Trudite se da sačekate najmanje pola sata nakon obroka
- Nikako nemojte jesti svu hranu istovremeno već se potrudite da napravite zdrave kombinacije
Zasto izbegavati kuhinjsku so?
Danas soli ima svuda, od gotove hrane za bebe pa do porcija za kućne ljubimce. Osnovni problem so pravi funkcionisanju bubrega. Ona nagriza sluzokožu unutrašnjih organ. Tako da je voda primorana da ostane u tim delovima kako bi neutralisala postojeći kiselinski efekat. Preterana konzumacija sprečava bubrezima da deluju kako bi trebalo pa u komplikovanijim slučajevima može nastati nefritis (zapaljenje bubrega). Rešenje je možda zamena natrijuma u solima sa dijetalnim kalijumom koji je mnogo blagotvorniji u organizmu od klasične soli. Preko 25% postojećeg kalijuma u organizmu se nalazi u samim ćelijama. Dok je skoro sav natrijum izvan i time sprečava pravilnu repsorciju tečnosti. A to dovodi do nagomilavanja vode, pojavu celulita, visokog krvnog pritiska, aritmija… Danas je skoro nezamislivo da se u pripremama jela ne koristi so. Preporuka svakako je da se, ako se već ne može u potpunosti isključiti. I zameni sa prirodnom morskom solju ili kalijumovom solju.
Plan ishrane mi se dopada.Detoksikacija koja traje nedelju dana mi je malo teza, ali plan po daima je extra…Imam i slatkise , nisam gladna i za 3 nedelje 4 kg.