Kavitacija Tretman za Mrsavljenje

Kavitacija je izuzetno brza, potpuno neinvazivna, sasvim bezbedna, i bezbolna metoda. Delovanje kavitacije ne povredjuje krvne sudove, nerve, misice, tkivo, a ni kozu. Njome se tope tvrdokorne masnoce i razbijaju uvecane celije sa nagomilanim celulitom sa raznih regija. Do sada ih nije bilo moguce ukloniti niti jednom dostupnom neivanzivnom metodom. Dijete, vezbe,  nemaju brz i pravi efekat.

Kavitacija ima drugi naziv – liposukcija bez noza. Najveci uspeh prilikom tretiranja imaju regije kao sto su: stomak, struk, kukovi ,unutrasnja strana butina. Upravo zbog velike uspesnosti u uklanjanju kako masnih naslaga, tako i celulita i  kavitacija je najtrazeniji tretman.

Kavitacija je prijatan i bezbolan tretman
Kako smrsati stomak KAVITACIJA najefikasniji nacin za skidanje stomaka
Najefikasniji tretman za skidanje stomaka 2-6 cm manji obim za jedan tretman
Kavitacija je trenutno najmocniji tretman za uspesnu eliminaciju tvrdokornog celulita, zatim za uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga. Ultrazvucna kavitacija se kombinuje i sa drugim tretmnima za uklanjanje masnih naslaga i celulita. U kombinaciji sa Vacu Step-om nudi brojne prednosti.
kako smrsati kavitacija
Kavitacija
Mrsavljenje

Samo jednim tretmanom obim moze da se smanji i za ceo konfekcijski broj ili za 4cm. Rezultat moze biti i uspesniji, do 6 cm, kod vodenog celulita i smetnji usled zadrzavanja vode, koji se posebno javlja kod mladjih osoba.

Tretmanom kavitacije se uklanjaju masne naslage usmerenim ultrazvučnim talasima. Napominjemo da se klasicnim kozmetickim ultrazvukom ne proizvode zeljeni efekti.

 • Kavitacijom se razbijaju zidovi masnih celija , koje se u obliku triglicerida izlivaju u prostor izmedju postojecih celija.
 • Putem rada enzima se razgradjuju na proste gliceride i jednostavnije masne kiseline.
 • Kako gliceridi stignu u krvnu cirkulacije, organizam ih trosi kao energiju
 • Masne kiseline koje se ne tope u potpunosti putuju u jetru. Koja ih razgradjuje svojim procesima kao i sve produkte metabolizma
 • Kako bi se postigli ocekivani rezultati, moraju se ispostovati opste preporuke i pridrzavati se rezima ishrane.  Koji se dobija GRATIS u Sliming Studiu Popovic.

A ono sto nam je ocekivana vrednost je 2-4cm u obimu po tretmanu stomaka.  Kao i 1-2,5 cm u obimu butina.

U zavisnosti od nagomilanih količina masnih naslaga, broj tretmana se kreće od 2-8 u jednom ciklusu. Jedna zona se tretira jednom nedeljno i posle svakog tretmana je neophodno uraditi 2-3 limfne drenaze.  Najbolje sepokazao VacuStep ! 

Pored toga, preporuka je da se kombinuju sa aerobnim treninzima (u našem studiju praktikujemo trening na POWER PLATE . Ako organizam fizickom aktivnoscu ne potrosi masnocu razbijenu Kavitacijom. Postoji mogucnost vezivanja vec oslobodjenog sadrzaja u okolno postojece masno tkivo.  

Kolkiko je efikasna kavitacija ogleda se u samom poređenju tretmana sa liposukcijom a popularnost u svetskim razmerama nam govori o uspešnosti. Kako nepostoje efekti stvaranja neravnina na koži i iritaciji regiona, kavitacija spada u poželjnije tretmane koji podstiču gubitak masnih naslaga. Kavitacija uspesno skida obim : stomak, zadnjicu, bedra, bokove, unutrasnju stranu kolena, nadlaktice i slicno. Tokom tretmana cuje se specifican zvuk koji podseca na tiho “zujanje”. Zvuk se cuje zbog koriscenja niskofrekventnog ultrazvuka koji ima frekvenciju koja je na granici cujnosti ljudskog uha.

Ultrazvucna kavitacija je spasonosni nacin za uklanjanje lokalnih masnih naslaga i efekta „pomorandzine kore„, odnosno celulita. Ultrazvucnim talasima tacno odredjene frekvencije  deluje se na potkozno masno tkivo.  Na tacno odredjenom i zeljenom mestu. U momentu kada se u celijama „sala“ nakupi dovoljna kolcina energije.  Celiske membrane pucaju i sadrzaj se izliva u medjuceliski prostor. Tako one trajno nestaju i svakim tretmanom smanjuje se njihov broj.Za uklanjanje sadrzaja  iz medjuceliskog  prostora  zaduzena je limfna tecnost.  Koja masnoce odnosi do jetre koja ih razlaze na iste sastojke kao i masnoce unete putem hrane. Neki delovi razlozene masnoce moraju se sagoreti u organizmu, a to je najlakše ako smo potrositi fizickom aktivnoscu. Rekli smo da je kavitacija vrlo efikasna .  Ali  u kombinaciji sa Vacu Stepom , Postizu se mnogo bolji rezultati. Vacu Step pomaze da limfna tecnost laksi transportuje  i izbaci masnocu. A ujedno i sagoreva veliki broj kalorija iz masnoce koju je raybila Kavitacija.

Tretman Kavitacije je u potpunosti neinvazivna i bezbolna terapija koja omogucava brzo sigurno i efikasno. Ciljano uklanjanje masnog tkiva  sa stomaka, nogu itd. Smanjenje obima je direktan rezultat razbijenih masnih naslaga u potkoznom tkivu tretiranog dela tela.

Kavitacija se preporucuje narocito posle porodjaja kada vrlo brzo skida sao sa tomaka vraca kozu u prvobitno stanje. Samo jednim tretmanom obim struka se moze smanjiti za 4 centimetra. Odnosno cak za jedan konfekcijski broj, a kod vodenog celulita i do 6 centimetara.
Najbolji rezultati su se pokazali na stomaku, unutrašnjim stranama butina i kolena.

Ultrazvucna kavitacija razvija toplotu, a postoji i efekat trenja. Pa moze doci do blagog zagrevanja koze na mestu dodira sa sondom aparata.  Ili je moguce osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela tokom same kavitacije. Neposredno nakon tretmana moguca je pojava blagog crvenila koje prolazi u roku od 2 do 72 sata.

 • Trudnoca
 • Pace Maker
 • Oboljenja Jetre
 • Hipelipidemija
 • Dijabetis
 • Ciste i tumori …
Kavitacija bokova

Kako smrsati i ukloniti celulit ?

Problem koji izgleda neresiv za mnoge zene izgleda ovako. Zdravo se hranite, vezbate u dogovoru sa vasim trenerom, gubite na tezini, ali. … Gubitak tezine se ne vidi tamo gde biste vi zeleli. Na stomaku, guzi, kukovima i bokovima, odnosno, butinama.

celulit

Kako ukloniti celulit ?

VacuStep sistem je najbolji nacin za borbu protiv neprijatelja br. 1 zenske lepote, protiv dosadnog celulita.Tretmani su specijalno razvijeni da dovedu do savrseno oblikovanog zenskog tela, odnosno problematicnih delova. .

kavitacija kako radi
Rezultati ultrazvučne kavitacije smanjenje obima 1-4 cm nastaju zbog količine masnih ćelija koje se uništavaju i uklanjaju iz tela. Tehnologija ultrazvučne kavitacije omogućava koncentrisanu zvučnu energiju usmjeriti samo na lokalizirana područja tretiranja, te je tako sposobna selektivno razoriti potkožne masne stanice kroz hiljade mikroskopskih implozija koje utiču samo na membrane masnih stanica. Nakon razbijanja masnog tkiva (membrane masnih stanica), mast se oslobađa u intersticijsku tecnost između stanica, gdje se enzimski metabolise u glicerol i slobodne masne kiseline. U vodi topljivi glicerol putuje u krvni sistem koji se koristi za stvaranje nove energije, dok netopljive slobodne masne kiseline ulaze u jetru gdje se razgrađuju poput bilo koje druge jednostavne masne kiseline.

 

 

Kako radi ultrazvucna kavitacija ?

 

Ultrazvučni uređaj sličan onome koji se koristi u skeniranju trudnoće nanosi se na ciljano područje, zajedno s posebno dizajniranom gelom. Ovaj uređaj prenosi koncentrisanu  ultrazvučnu energiju koja cilja i uništava potkožne masne stanice u membrani masnih stanica. Masti se zatim raspršuju u okolne stanice i recikliraju se u normalnim metabolickim procesima organizma.

 

Detalji o radu kavitacije:

 

Ultrazvučna se odnosi na frekvenciju zvuka. Sonda za ultrazvučnu kavitaciju proizvodi zvuk koji ne možemo čuti dok vibrira. Vreme vibracija u sekundi merimo kao frekvenciju zvuka i nazivamo je Hertz. Ljudi mogu čuti od 20 do 20 000 hertza. Ne možemo čuti ništa iznad ili ispod tih granica. Stoga zvučne talase s frekvencijom većom od 20 000 hertza nazivamo ultrazvučni. Megaherc je 1.000.000 hertza; oznacava se sa MHz. Obično se za razne medicinske tretmane koristi ultrazvučna frekvencija od 1 MHz do 5 MHz. Što je niži megaherc, to je tretman jači. Vrlo je prodoran i usmeren.

 

Vibracija jona (pozitivna i negativna izmjena zvučnih talasa) stvara snažan talas pritiska na membrane masnih stanica. Obično membrana masnih stanica ne može podnijeti ovaj pritisak, eksplodiraće i njen sadrzaj masnoce u tecnom obliku izlazi u medju celijski prostor . Ova masnoca u tecnom oblikui napušta telo kroz normalne kanale metabolizma tela.

Rezultati Ultrazvucne Kavitacije su:

Cena tretmana ultrazvuna kavitacija

Kontraindikacije za tretman kavitacije :

Saveti pre i posle tretmana kavitacije :

Često postavljana pitanja o kavitaciji:

UltraShape; Body Shape; Ultrazvučna kavitacija; kavitacija; Ultra kavitacija; Ultrazvucna liposukcija; Liposukcija bez noza; Ultrakontur; Konturiranje tela; Skulptriranje tela.

Da, to je siguran, odobren od FDA, udoban i neinvazivan postupak sa gotovo nikakvim nuspojavama. Ne zahteva anesteziju, ne ostavlja ožiljke i ne zahtijeva nikakav post tretman oporavak. Energija ultrazvuka dizajnirana je tako da cilja samo masna tkiva ispod kože, a ne utiče na krvne žsudove, živce i vezivno tkivo.

Ne, tretman ultrazvucne kavitacije  je bezbolan. Tokom tretmana kavitacije  ponekad se može osetiti lagano trnjenje ili zujanje u uhu, osjećaj topline ali bez bola. Svako lagano crvenilo kože koje se ponekad može razviti tokom ili ubrzo nakon tretmana kavitacije brzo nestane.

Ultrazvucna kavitacija je najefikasnija za noge  bedra (vrećice sedlo) listove, stomak – trbuh (ljubavne ručke / torbica), bokovi, zadnjica, leđa i nadlaktica, tj. Područja na kojima se najvise deponuje masnoća.

Vreme ltrajanja tretmana ultrazvucne kavitacije  može varirati zavisno o području koje se tretira, ali uobičajena sesija traje od 30 minuta do sat vremena.

Da, niskofrekventni ultrazvuk (40 kHz)  dobro deluje na celulit i proizvodi’ kavitacijski efekt’ na površinsko masno tkivo. Najbolji rezultati se postižu kada se ultrazvuk primenjuje zajedno s ‘radiofrekvencijom’ (RF) i vakuumskom terapijom (VACU STEP) što pomaže zatezanje i tonus kože te razbijanje prstenaste fascije.

Masnoća se skladišti pre svega kao trigliceridi unutar stanica adipocita smeštenih između mišića i kože. Broj masnih stanica je isti bez obzira na težinu osobe, ali veličina stanica može uveliko varirati.

Tretman ultrazvučne kavitacije često će dati trenutne rezultate koje možete osjetiti, dodirnuti i vidjeti 1-4 cm manji obim. Međutim, najbolji rezultati primijetit će se ako se kavitacija kombinuje sa planom ishrane vezbanjem na Power Plate-u ili sa nekim paketom za mrsavljenje. Tada su rezultati dugorocni kilogrami se ne vracaju.

Možete postići „smanjenje obima“ masnog tkiva i „toniranje tijela“. Rezultati su postupni tokom niza nedelja dok vaše telo čisti razgrađena masna tkiva. Rezultati mogu biti dugotrajni pod uslovom da slijedite program zdrave ishrane i vežbanja. Međutim vrlo je lako taložiti masnoću ponovo u tkiva ako neko previše jede, pije previše alkohola ili živi sjedeći način života. Rezultat može zavisiti o različitoj strukturi tkiva, području koji se tretira, dobi, metabolizmu, lekovima i promenama hormona.

Tretman kavitacija nije lečenje gojaznosti niti je postupak mršavljenja. Umjesto toga, metoda je “preoblikovanja” i “toniranja” tela. Namijenjen je posebno smanjenju lokalizovanih masnih naslag koja su otporna na vežbanje i sve ostale metode npr. oko trbuha (ljubavne ručke), zadnjice i bedara (vrećice  sedlo), što jednostavno dijetom i vežbanjem neće nestati.

Nema gotovo nikakvih nuspojava. Međutim, u rijetkim prilikama može postojati mala mogućnost blagih nuspojava kao što su prolazno crvenilo, prekomerna žeđ ili mučnina odmah nakon tretmana koji je uvijek rešen pijenjem vode. Sve su to kratkoročni učinci koji nestaju za nekoliko sati.

Pij puno vode. Voda je dio tretmana za olakšavanje uklanjanja razgrađenih masnoća. Održavajte zdravu prehranu kako bi se osiguralo da se energija oslobođena kavitacijom pravilno koristi i metabolise u telu. Nakon tretmana mozete se vratiti svakodnevnim aktivnostima kao i obično.

Ultrazvučni kavitacijski tretman nije za svakoga. Iako je siguran i bezbolan postupak, ipak postoje kontraindikacije za upotrebu kavitacije uređaja za uklanjanje lokalizovanih masnoća. Takve kontraindikacije zavisit će od zdravstvenog stanja pojedinca. Stoga osobe s losim radom bubrega,  jetre, srčanim bolestima, ugradjen pejsmejker, trudnoća, dojenjem itd. Nisu kandidati za tretman kavitacije.

Ultrazvučna kavitacija može se smatrati alternativnim načinom liječenja hirurškoj liposukciji. Oba tretmana su osmišljena za smanjenje masnog tkiva. Međutim, liposukcija je „invazivna“, dok je ultrazvučna kavitacija neinvazivna UltraShape® je prvi i jedini FDA-a odobren neinvazivni postupak oblikovanja tela koji koristi fokusiranu, pulsirajuću ultrazvučnu energiju za selektivno uništavanje masnih stanica.

6 Comments

Leave a Reply

Scroll to Top
Pozovi
Kako do nas