Power Plate Trening za Mrsavljenje Nogu i Zadnjice

POWER PLATE spada u najsavremenije sprave za vezbanje danas. Koja je nastala kao produkt svemirskog programa bivšeg Sovjetskog saveza i radi po principu vibracione tehnologije. Misicne kontrakcije koje se proizvode u toku vezbanja imaju ucestalost od 30 do 50 u sekundi. I na taj nacin je omoguceno da se u kratkom roku postignu odlicni rezultati.  Aktivira se 100% mišićnih vlakana nasuprot 40% koji su prosecno aktivni kod klasicnih vezbi. Vezbe na POWER PLATE mogu raditi i muskarci i zene podjednako kao i ljudi svih starosnih dobi. Ucestala je upotreba POWER PLATE treninga i kod profesionalnih sportista i rekreativaca. A usluge ovih treninga danas moZete naci u svetskim wellnes i rehabilitacionim centrima. Neke od poznatih svetskih zvezda kontinuirano koriste POWER PLATE već dugi niz godina. (Madonna, Claudia Schiffer, Clint Eastwood, Hilari Svonk, Kylie Minogue…).

Uz treninge koji se izvode 3 puta nedeljno u trajanju od 30 min, kombinuju se i kardio treninzi. 
Prvi probni trening je BESPLATAN !!!
POWER PLATE
BESPLATAN PROBNI TRENING
 

Power Plate efikasnost

Power Plate je poput mikrotalasne  kondicije mozete trenirati samo 10 minuta i postici sjajne rezultate. Najbolji nacin treniranja na Power Plate je pojacavanje frekvencije postepeno. Pocetnici se savjetuju da zapocnu s devet minuta treninga. Nakon cega sledi devet minuta iz programa istezanja, masaze i opustanja, na nizim frekvencijama  i na jacini  amplituda. Da bi se razvila snaga, tonus misica i definicija, nuzno je usvojiti polozaj koji stavlja napetost na misice. 

Bazirajući se na 25 nezavisnih istrazivanja, potvrdjena je delotvornost za dole navedene indikacije. A 2009 godine je aparatima iz Power Plate® serije dodeljen MDD medicinski sertifikat. Kao aparatima za ucinkovito poboljšanje zdravlja. Na taj nacin se garantuju kvaliteti izrade, sigurnost u vezbanju i poboljsanje u sledećim stanjima:
 
 • Poboljsanju snage misica i njihovoj strukturi, odnosno cvrstoci
 • Gubitak tezine
 • Umanjenje postojeceg celulita
 • Uvecanje gustine kostiju
 • Unapredjivanje cirkulacije i kardiovaskularne funkcije
 • Fleksibilnost  i pokretljivost 
 • Smanjivanje bolnih pokreta
 • Olaksavanje u rehabilitzaciji kod cerebralne paralize, dijabetisa, Parkinsonove bolesti…

Dok vezbate na Power Plate Pijte dovoljno vode.

Misici ce se kontahovati 30-50 puta brze, stvarajuci tako veliku kolicinu unutrasnje toplote. Pa cak i ako ne osecate zedz uvek pijte vodu dok radite trening na Power Plate.

Koristenje Power Plate-a moze vam pomoci da dobijete daleko vecu prednost u sportu. Za skijanje na primjer, stajati  polozaj skijaskog cucanja 30 sekundi, a vas kvadriceps ce dobiti najbolji trening snage.

Istraživanja su pokazala da Power Plate moze poboljsati gustinu kostiju bez dodavanja opterecenja telu. Sto moze pomoci telu da se odbrani od osteoporoze. A buduci da je dobar za zglobove, prikladan je za sve uzraste i sposobnosti.

Power Plate  trening u Sliming Studiu


Power Plate Trening
Mi u nasem studiju najcesce kombinujemo treninge na POWER PLATEu sa ostalim tretmanima (kavitacije, power plate, vacum, RF…) i na taj nacin postizemo najbolje rezultate i benefite koje nam donosi program. Svaki trening je individualan i izvodi se uz stalnu asistenciju obucenog trenera. 
 

Postoje tri faze treninga:

 • Vezbe snage (akcenat se daje na jacanju i definiciji misica a ujedno i gubljenju masnih naslaga)
 • Vezbe istezanja (ostvarujemo poboljsanje kostane mase)
 • Masaza (kombinuju se vezbe opuštanja a ujedno se oslobadjamo stresa, anticelulit delovanje)
Sliming studio Popovic vam omogucava da kombinujete treninge na power plate  sa ostalim tretmanima. Kao sto su kavitacija, vaccum, rtl i ostali pri cemu zajedno postizemo zavidne rezultate.
Treninzi su individualni uz stalnu asistenciju licnog trenera. Kod nas mozete vezbati i u paru pri cemu odobravamo popust.
 
 • 3 Power Plate treninga
 • 1 Kavitacija sa pakovanjem
 • 3 Prokaire tretmana
 •  

Jeste li znali da takodje mozete koristiti Power Plate za masazu?

Istrazivanja su pokazala da ove opustajuce masaze posle treninga mogu znacajno povecati cirkulaciju u vasim rukama i nogama. Sto vam pomaze da se brze oporavite i uklonite otpadne proizvode, kao sto je mlecna kiselina, iz vasih misica.

Najbolji Trening za uklanjanje Celulta.

Prema ispitivanjima Clinice za kozne bolesti i alergologiju u Nemackoj. Sest meseci Power Plate treninga smanjilo je celulit na zadnjicenjici , bokovima i nogama za  32,3% !

Power plate trening  princip rada

Power Plate
Princip rada Power Plate
 
Princip na kome Power Plate  radi moze se opisati II Njutnovim zakonom:
Sila koja deluje na neko telo srazmerna je proizvodu mase tela i ubrzanja“ F=m·a
Ovom formulom se zakljucuje da se sila, odnosno snaga misica. I izdrzljivost tela povecava ako se povecava masa tegova prilikom vezbanja. Kao sto je klasicno dizanje tegova u teretani.
 
Ali ako povecamo ubrzanje – vibracije („a“ iz predhodne formule),  efekat koji se postize je daleko bolji. A prednost je u tome sto skoro pa nema opterecenja na skelet, zglobove, ligamente i tetive.
Sa povecanjem ubrzanja subjektivni osecaj je da smo tezi, pa nema potrebe dodavati dodatnu tezinu. Jedino sto se podesava je frekvencija vibracija. A koja najpre odgovara Vasim trenutnim mogucnostima. Na Power Plate-u  se moze regulisati ucestalost vibracija. Ili frekvencija od 25 do 50 Hz, sa razmacima za po jedan Hz

Power Plate efikasnost treninga

Najjednostavnije da objasnimo efikasnost  treninga  je . Da se na Power Plate-u za 30 sekundi vezbi cucnja „odradi“ 900 cucnjeva. Na podesavanjima od 30 Hz x 30 sekundi. Naravno, to moguce, usled refleksnog odgovora nasih misica na vibracije.

Jesu li potrebni dodatni tegovi ?

Vezbaci radi sa sopstvenom masom koja dobija ubrzanje, a time i vecu G silu koja deluje na micice. U zavisnosti od broja vibracija u sekundi i visine pomeranja platforme.  G sila se krece u rasponu od 1 G do 6 G.  

Naprimer ako vezbate pri 3G sili a teski ste 60kg vasi misici trepe opterecenje od 180 kg.

( 3G x 6okg = 180kg )

 
Zbog vibracija koje proizvodi Power Plate, u ljudskom telu se narusava ravnoteza. Pa se dogadja da se zbog toga misici refleksno aktiviraju (kontrakuju) kako bi povratili ravnotezu.
Ali ravnoteza se opet neverovatnom brzinom od 25 do 50 Hz narusava. Za rekreativce koristi se opseg od 25 do 40 Hz. I tako se misici refleksno kontrakuju isto toliko puta u sekundi kako bi sacuvali ravnotezu. Prilikom vezbanja aktivira se od 95% do 97% misicnih vlakana. Tako da je svako poredjenje sa klasicnim vidom treninga gde se aktivira samo do 40% misicnih vlakana. I gde nema toliko kontrakcija, suvisno. Zato Power Plate nudi intezivniji. A samim tim i efikasniji trening za neuporedivo manje vremena.
 
 
 
9 Comments

Leave a Comment

Pozovi
Kako do nas