TRENINZI ZA MRSAVLJENJE ZA IZRAZITO GOJAZNE OSOBE

treninzi za mrsavljenje

TRENINZI ZA MRSAVLJENJE . Osim dijeta, vezbanje je jedna od najcesih strategija koje koriste oni koji pokusavaju izgubiti visak kilograma. Sagorijeva kalorije, a to igra kljucnu ulogu u gubitku kilograma.
Osim sto vam pomaze u gubitku kilograma, vezbanje je povezano i s mnogim drugim prednostima, ukljucujuci poboljsano raspolozenje, jace kosti i smanjeni rizik od mnogih hronicnih bolesti .
Ovde govorimo o gubitku kilograma za osobe koje imaju preko 100 kg .

 

TRENINZI ZA MRSAVLJENJE

NAJBRZI REZULTATI MRSAVLJENJE SU TRENING NA POWER PLATE 

1. Hodanje
Hodanje je jedna od najboljih vezbi za mrsavljenje – i to s dobrim razlogom.To je zgodan i lagan nacin za pocetnike da zapocnu vezbanje .Takodje, to je vezba nizeg intenziteta.
Procjenjuje se da osoba tezine oko 120 kg sagorijeva oko 167 kalorija u 30 minuta hoda umerenim tempom od (6,4 km / h) .

12-nedeljno istrazivanje na 20 zena s povecanom gojaznoscu utvrdilo je da hodanje 50–70 minuta 3 puta nedeljno smanjuje telesnu masnocu i opseg struka u proseku za 1,5%.
Lako je uklopiti hodanje u svoju svakodnevnu rutinu. Da biste svom danu dodali jos koraka, pokusajte setati za vreme pauze za rucak, stepenicama na poslu ili vodite psa u dodatne setnje.

Da biste zapoceli, ciljajte na setnju 30 minuta 3–4 puta nedeljno. Postupno mozete povecavati trajanje ili ucestalost vasih setnji kako vasa forma postaje bolja.

TRENINZI ZA MRSAVLJENJE- 2. Trcanje

Dzoging i trcanje sjajne su vezbe koje ce vam pomoci da izgubite kilograme. Iako se cine slicnima, kljucna razlika je u tome sto je brzina dzoginga obicno izmedju (6,4–9,7 km / h), dok je brzina trcanja brza (9,7 km / h).

treninzi za mrsavljenje 4Procenjuje da osoba sagori priblizno 298 kalorija u 30 minuta trcanja.
Pored toga, studije su otkrile da dzoging i trcanje mogu pomoci sagoreti stetne masne kiseline, obicno poznate kao trbusna mast. Ova vrsta masti se omotava oko vasih unutarnjih organa i povezana je s razlicitim hronicnim bolestima poput srcanih bolesti i dijabetisa.
I trcanje i dzoging sjajne su vezbe koje se mogu raditi bilo gde i koje se lako ukljucuju u svoju nedeljnu rutinu. Da biste zapoceli, nastojite trcati 20–30 minuta 3–4 puta tjedno.

 

TRENINZI ZA MRSAVLJENJE 3. Voznja biciklom

Biciklizam je popularna vezba koja poboljsava vasu kondiciju i moze vam pomoci da izgubite kilograme.
Iako se biciklizam tradicionalno radi na otvorenom, mnoge teretane i fitness centri imaju stacionarne bicikle koje vam omogucuju voznju biciklom tokom boravka u zatvorenom prostoru.

Prosecno se sagori oko 300 kalorija u 30 minuta na biciklu umerenim tempom od
(19–22,4 km /h).

treninzi za mrsavljenje 1
Ne samo da je biciklizam sjajan za gubitak kilograma, nego su i studije otkrile da ljudi koji redovino voze imaju bolju ukupnu kondiciju, povecanu osetljivost na insulin i manji rizik od srcanih bolesti, raka u odnosu na one koji ne voze redovno.
Biciklizam je sjajan za ljude svih nivoa kondicije, od pocetnika do sportista. Osim toga, to je vezba bez opterecenja i slabog udara, tako da neće imati veliki stres na vaše zglobove.

TRENINZI ZA MRSAVLJENJE 4. Trening s tegovima

Trening s tegovima popularan je izbor za ljude koji zele smrsati.
Za 30 min sagori se oko 112 kalorija.
Takodje, trening s tegovima moze vam pomoći u izgradnji snage i pospesiti rast misica, sto vam moze povecati brzinu metabolizma .

Pozovi
Kako do nas